Amma...Varför ska det vara så svårt att titta bort?

Jag såg en sak imorse och har sett väldigt mycket om detta på sistone så jag kände att jag behövde skriva av mig lite. Jag har tänkt på en sak och det är att det flesta naturliga sakerna som handlar om kvinnor är tabu att prata om och tystas ner. Jag är jätte less på det. Mens är ju en sak och amning är en. Det är just amning jag vill skriva om just nu och det är något som stör mig jätte mycket. Folk skriver hit och dit på sociala medier att det inte är okej att amma på en restaurang eller andra offentliga platser. Jag har sett videos när det testar folket och det är okej att en tjej med världens urringning sitter och visar halva brösten men så fort en tjej sitter och ammar och döljer så gott hon kan så får hon kommentarer. Jag tycker det är så fel. Jag förstår inte hur folk kan se att det är fel att göra något som är så naturligt. Sedan att vissa säger varför ska vi anpassa oss när det kan göra det avskilt osv. Men när Emanuel föddes så ville jag amma. Jag ville ge han det som är bäst och jag hade verkligen super mycket mjölk och hade nog kunna ammat länge. Men jag blev sjukt obekväm av att amma offentligt eftersom det är så mycket snack om att det är fel så jag fick begränsa mig och stanna hemma. Jag fick börja med ersättning för att kunna vara social med mina vänner och gå ut på stan eller att gå och handla. Jag är en väldigt social människa så när jag bara kunde stanna hemma och mådde jag ju jätte dåligt. Allt som sägs fick mig att inte ens kunna amma framför mina vänner. Fick stänga in mig på toaletter eller något. Hur snällt är det mot en bebis att det ska sitta och äta på toaletten? Sitter vuxna personer och äter på toaletten för att visa hänsyn mot andra. Det tror jag ju knappast. Jag tycker det är fel och tycker att alla har rätt till att äta och jag tycker inte att jag som ska amma mitt barn ska behöva gå iväg på någon toalett för att amma mitt barn om jag sitter på en restaurang. För om jag inte ammar mitt barn kommer bebisen börja skrika och då kommer folk gnälla ändå. Det är det ju fel eftersom vi inte ger barnet mat för att den behöver det just då.

Alla har rätt till sin åsikt men om du nu inte gillar att se en kvinna amma sitt barn titta inte då. Svårare än så är det egentligen inte. Om jag ser något så stan som inte jag gillar så kollar jag ju inte. Folk stör sig på grejer som de ser som ett problem när det själv kan lösa problemet genom att inte titta. Jag förstår verkligen inte varför det ska vara så svårt. Om du är en person som är helt emot att amma offentligt kan du ju kommentera på ett snällt sätt och förklara för mig vad det är som gör att ni inte kan titta bort? För som sagt så förstår jag inte alls. Enligt mig är det naturligt och kommer alltid att vara i mina ögon. Jag är inte heller så bekväm med att se andras bröst men barnet ska ha mat så då behöver jag ju inte kolla.

Denna gång med nästa bebis så kommer jag skita i alla vad alla andra tycker. Jag kommer amma när min bebis vill och behöver ha mat. Är jag på en restaurang eller ett café så kommer jag amma. Är jag i en park eller i en galleria så kommer jag amma. Kommer strunta i vad alla tycker. Jag tänker inte begränsa mig för att behaga andra människor som har valet att inte titta om det tycker det är så otroligt jobbigt.