Lalandia och safari!

Jag har inte skrivit något på typ en vecka och det är för att vi inte har varit hemma och jag känner att jag inte vill blogga igenom mobilen. I torsdags så åkte vi till Danmark. Jag har varit i Danmark men inte på dansk mark. Jag har åkt båt över men aldrig klivit av. Vi skulle till Lalandia och det är ett vattenland där de även har lekland, bowling, slalom, skidor och massor av annat roligt. Resan dit var inte superbekvämt efter som AC verkar har slutat fungerar så i en varm bil sitter jag med min mage som börjar bli ganska stor. För mig blev det jättevarmt men det var bara att stå ut. Emanuel är verkligen jätteduktig när det kommer till att sitta i bilen och att åka långt. Han gnäller inte alls ofta och var inte alls som jag när jag var liten som frågade om vi var framme snart stup i kvarten. Väl framme så får vi nyckeln till stugan vi ska sova i och vi åker dit och packar upp våra saker och efter det så beger vi oss tillbaka längst det lite större vägen som vi körde för att komma till stugan. Vi kollade in hur det såg ut och vi badade och det var ju superskönt. När vi väl skulle gå hem så regnade det och det såg ut som det skulle börja åska så vi tänkte vi skulle gå mellan husen. Något jag har lärt mig nu är att jag inte ska lyssna på min sambo och hans far när det kommer till deras skills med kartor. Kolla bild nedan. Vi skulle ha gått röd väg men det lyckades välja den gula vägen så vi blev ju lite vilse och att gå hela den biten gravid i vecka 32 när det spöregnar och åskar jättemycket är något jag inte väljer frivilligt. När vi kom fram så har jag nog aldrig varit så blöt av regn som jag var då. Kunde vrida ur min klänning med vatten. Det var galet mycket regn. Hemma i stugan tog jag och Emanuel en varm dusch och sedan gick vi och la oss och sov.

 


Dag två så började vi med att äta frukost tidigt och sedan bege oss mot vattenlandet vid öppning. Vi var det ett bra tag och hade det superkul. Det fanns 7 rutschkanor om man inte räknar med de som är för bebisar. Jag kunde inte åka två av dem men jag valde att inte åka den röda heller för den gick väldigt fort och den var stängd. Vågade inte riskera att starta igång någon förlossning med g kraften i snurrningarna i rutschkanorna. Men det var roligt ändå jag tyckte vild forsen var roligast men åkte den inte så mycket för att det kunde bli att man åkte på folk och ville inte ha massor av folk på mig. Utan väntade ut så jag åkte oftast när det knappt var någon som åkte. Jag älskar ju vatten och jag älskar vattenland men det var lite jobbigt att titta på när de andra skulle åka tornadon och den andra som gravida inte borde åka. Gravida kunde åka men det var på egen risk och det vågade jag ju inte.

Vi gick i alla fall hem och grillade och åt mat och sedan skulle det iväg igen för att gå till leklandet men då stannade jag hemma för jag hade ont i mina ben och var trött så jag ville vila lite. Jag låg i sängen och kollade serier medans det gick i väg.

Dagen innan så fick jag vatten i örat som vägrade rinna ut men jag kunde typ röra örat lite grann så jag hörde lite mer men det var ju superjobbigt. Denna dagen så försökte jag få ut de mer med tops som jag hade köpt men det gick ju inte alls blev ju bara värre tyvärr och hade ont i örat också. Jag får typ en panikkänsla i kroppen när jag inte hör eller inte kan andas genom näsan så att gå och lägga sig med lock för örat var verkligen superjobbigt. Men jag fick ju stå ut med det eftersom vi var i Danmark och vi visste inte vart det fanns något apotek. Min sambo fick samma problem men dock i båda öronen så han hörde typ inte ett skit. Så dagen där på så åkte det iväg för att köpa något på apoteket som skulle hjälpa och efter att jag gjorde de så kunde jag höra igen det var en så lättnad när jag kunde höra med mitt öra igen. Dock så hade jag ju lite ont fortfarande men jag hörde ju. Så vi gick ju och bada en dag till och sedan hem och grilla lite och sedan iväg på leklandet och sedan så åt vi på restaurang. Det var jättegott. Jag åt revbensspjäll och pommes med beasås.

 
 
 

Sista dagen så packade vi ihop och åkte iväg till Safari. Vi kollade på alla djuren och det var supermysigt. Något som jag tyckte var riktigt häftigt var att det hade dinosaurier där med. Det var ju robotar men det var riktigt bra gjort som gjorde att det kunde ha varit äkta. Ögonen rörde på sig också. Emanuel fick leta efter fossiler också som han fick ta med hem i en liten tygpåse. Jag stod väldigt nära en av dinosaurierna och jag tror Emanuel blev lite skraj för dom.  Sista stoppet var dinosaurierna och sedan var det bara att åka hela vägen hem igen och det gick fortare hem kändes det som. Väl hemma slängde av alla saker och sedan var det bara att hämta katterna. Vi kom hem runt tio tiden och sedan var det bara att lägga sig att sova jag var super trött.

 
 
Lalandia - Safari - djur - sommar - vattenland