Föräldraledighet..?

Namnet föräldraledighet eller mammaledighet är ett väldigt dumt namn att välja om jag ska vara helt ärlig. För ledig är ju något man verkligen inte är. Man är hemma från jobb för att ta hand om sitt nyfödda barn ja men det är inte ledighet iallafall. Idag hade jag sjukt mycket som skulle hinnas göra.. Har jag hunnit med något av det knappt. 
Det som skulle göras var liksom allt från städa hela lägenheten,bädda rent, fixa både frukost, lunch, mellis och middag. Jag skulle betala räkningar, tvätta och ta hand om all tvätt från går dagen som var tre ikea kassar typ. Ställa in och plocka ur i diskmaskinen, damsuga hela lägenheten, ta ut soporna. Rensa kattlåda och städa vattenfontänten. Underhålla båda barnen. Jag skulle fixa så jag kunde gå till vårdcentralen, åka och handla. Jag skulle packa våra väskor så jag verkligen får med allt som ska med nu när vi ska iväg på söndag. Hade jag inte haft barn så hade dessa saker gått super fort. Men eftersom man ska göra allt detta plus att ha barn så tar det längre tid.  Det är säkert mer saker jag skulle ha gjort men har glömt det nu. 
 
Vilka av dessa saker hann jag med att göra idag? Hm ja ni det är inte många om jag ska vara helt ärlig. Alwin har tagit nästan all uppmärksamhet idag. En extremt gnällig bebis som ska ha all uppmärksamhet. Han har gnällt i flera timmar och när han väl somnade sov han i mindre än 30 minuter i sin egen säng. Sedan var det bara att plocka upp honom igen. Sedan somnade han ju i min famn men så fort jag la ner han så började han igen. Så det jag hann i dag var att packa halva väskorna och ta hand om två kassar ren tvätt och fixa frukost och mellis, laga lunch och betala räkningarna och ta hand om barnen så klart. Men middag det blev hämtmat idag eftersom jag är helt slut efter en jobbig dag med massor av gnäll. Inte nog med att Alwin gnällt så har ju Emanuel tyckt det varit tråkigt att han inte fått så mycket uppmärksamhet idag så då har han också blivit gnällig. 

Jag är trött och slut och har inte alls någon ork till att göra något egentligen men jag måste ju.. Sedan så behöver alla männsikor ensamtid något som ä väldigt sällsynt som förälder i mina ögon. Jag brukade ha ensam tid efter att Emanuel gått och lagt sig vid ungefär 7-8 sedan kunde jag vara vaken till typ 11 och sedan gå och lägga mig. På den tiden hann jag få ensamtid och liksom ta hand om mig själv eller göra det som man inte hann med att göra under dagen. Nu när Alwin kom så somnar han för natten runt 10-11 och de var då jag brukade lägga mig. Så då är det ju lite så att jag försöker hinna med det som jag inte hann med under dagen sedan är det ju bara att gå och lägga sig. 

Sedan vissa dagar så får jag ju välja om jag ska ha lite ensamtid eller om jag ska lägga mig och sova så jag får mer sömn. Båda sakerna för mig är viktigt så det är lite olika vad jag väljer. 
 
Att vissa hinner med så sjukt mycket på en dag det förstår jag inte. Har ni några tips så skriv de inte kommentarerna där nere. Vissa som hinner med att träna och fixa hotellfrukostar varje morgon och hinna med hur mycket som hellst det är för mig helt omöjligt. Är deras klocka verkligen 24 timmars? Jag beundrar de som hinner med allt. 

Det kommer finnas folk som tycker ja men Frida du har valt att skaffa barn och så då får du skylla dig själv. Jag har inte sagt att jag inte gillar att vara mamma men ibland tycker jag att det blir lite mycket så jag hinner inte med. Jag tycker inte alls att det är ledighet. Jag sliter mer hemma än vad jag gör på jobbet. Men det betyder inte att jag inte gillar att vara med mina barn. Att vara med mina barn ger än så mycket kärlek. När Alwin ler mot en eller när Emanuel helt plöstligt säger till mig vad fin du är mamma eller kommer och krama en bara sådär. Skulle inte byta ut det mot något i världen. Dem är det finaste jag har och älskar varje stund jag är med dem även fast det kan vara jobbigt. 

Jag tycker det borde byta namn till typ föräldrajobb eller något annat än ledighet iallafall..

sorry för långt inlägg men ville skriva av mig lite. 
 
(Alwin <3 )
 
 

(Bilden på Emanuel som jag skulle ladda upp var för stor så jag tog en bild från när han var liten <3 ) 
 
familj - familjelivet - föräldraledighet - kärlek - tankar